Skip to main content

Koningsdagprogramma

Vrijmarkt

Uiteraard geen Koningsdag zonder Vrijmarkt! Leg op tijd je kleedje neer. Bekijk hier de spelregels.

Land van Belofte, Lange Kerkstraat, Broersveld, Hoogstraat tot 17.00 uur

Straattekenen

Ga je gang! Wat teken jij met straatkrijt? Uiteraard kijkt de jury mee en deelt in  de week erna fraaie prijzen uit aan de prijswinnaars!

Appelmarkt & deel op de Hoogstraat

Theateracts

Je komt ze tegen op de Hoogstraat, in Broersveld en in het overdekte winkelcentrum Passage Schiedam. De acteurs van Triple C (Dickens Festijn) flaneren hier tussendoor, uiteraard in Oud Hollandse kostuums.

Informatie en wandelingen

Loop even binnen en ontdek wat Schiedam nog meer voor leuke dingen te ontdekken heeft en maak vandaag of een volgende keer één van de vele wandelingen.

i-punt Lange Kerkstraat

Picknicken & Ontdekken

We zetten hier de S’DAM stoelen klaar naast de gezellige bierbanksetjes om even onderuit te zakken. Maak zelf jouw zoete of hartige lekkernij. Weef mee aan het megaweef-kunst-werk. Voor de kleine ongedurige bezoekers zorgen de Bellenblaas-prinses en stokpaard-jockey voor actie en ontdekking!

Lange Kerkstraat. In de tuin van de Grote Kerk

Kinderpaleis

Bep & Tilly kunnen jou schminken als de beste, in hun circustentje! Oefen mee met Circus Kabel of maak een echte Circus Actie Foto! DJ Jeff zorgt voor de kinderdisco. Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen komt in de middag optreden met veel kinderen op en voor het podium. Kom meedansen!

Lange Kerkstraat, In de Grote Kerk van 11.00-16.00 uur

Muziek op straat

Het muzikale gedeelte is verrassend dynamisch. Je komt het op straat en bij de horeca zo maar tegen!

Muziek, terrassen, kindervermaak

Onder het genot van een hapje en drankje terwijl de kinderen zich vermaken met kinder-knutsel-activiteiten bij de KomKids stand, genieten van het feestelijke programma met Rijnmondband3 en de Barend Hoek Collective Big Band.

Grote Markt en De Waag

Winkels, horeca & spellen

Veel winkels en horeca zijn open op deze Nationale Feestdag. Terrassen, aanbiedingen, heerlijke smoothies, blikgooien, knutselen, spijkerbroekhangen en Oud Hollandse spellen.